Sök recept i bloggen

måndag 3 januari 2011

Sötsurt på Kinavis

Det här receptet har jag sparat från hemkunskapen i mellanstadiet. Det är en stor favorit, lätt att tillaga och gillas av de flesta. Kan tillagas vegetariskt också.

Sötsurt på Kinavis, 2 portioner

2 portioner valfritt ris
125 g fläskfilé
en liten purjolök
1/2 paprika
7 cm gurka
1/2 del jordnötter

Sötsur sås:
1 msk socker
1/2 msk tomatpuré
1msk vinäger
1 msk olja
1/2 tsk potatismjöl
1/2 dl vatte
n

Börja med att koka riset. Mät upp och häll all ingredienser till såsen i en bunke. Rör om med en gaffel.
Skär fläsket i centimetertjocka skivor. Snitta purjolöken längst med och skälv bladen. Skär tvärsöver till ringar. Skölj paprikan och gurkan och skär dem i strimlor.
Slå på spisen på högsta värme, stek köttet i olja. När det är genomstekt lägger du det i en gryta, ha på 2ans värme.
Stek paprikan i ca 1 minut, lägg sedan i purjolöken. De ska bara bli lite mjuka. Lägg sedan i gurka, stek 1 minut. Häll över grönsakerna i grytan.
Rör om såsen och häll i den i grytan. Koka upp, klart! Strö över jordnötterna, servera med ris.