måndag 3 januari 2011
Het chokladsorbet
Hacka choklad!
Choklad och torkad chili.
Mixa lite.
Färdig att frysas!
Den här desserten är mäktig och helt sjuk god! Receptet hittade jag på någon internetsajt för längesedan.
Chokladsorbet med fruksallad 4 portioner
Valfri blandning av hackad frukt (till exempel persimon, päron, apelsin, banan etc.)
280 gram mörk choklad, helst 45%
2 dl socker
5 dl vatten
1 st chilifrukt, röd
Mixa, hacka eller riv chokladen fint. Häll vattnet i en kastrull, i med socker och rör om på medelstark värme tills sockret löst sig. Koka upp utan att röra i 2 minuter. Dela chilin, ta bort kärnorna, hacka fint och blanda med chokladen. Häll sockerlagen över chokladen. Mixa allt i ca 2 minuter, till smeten är slät. Det är lättast att ta lite i taget. Häll smeten i en behållare, låt kallna. Frys sedan smeten i 1 timme. Mixa sedan igen, frys nu i 2 timmar eller tills det har stelnat. Servera tillsammans med frukten i ett glas, frukten i botten. Njut!
Tips!
Det går lika bra med ljusare eller mörkare choklad. Och det är jättegott att ha i bär i fruktsalladen!