Hacka choklad!
Choklad och torkad chili.
Mixa lite.
Den här desserten är mäktig och helt sjuk god! Receptet hittade jag på någon internetsajt för längesedan.
Chokladsorbet med fruksallad 4 portioner
Valfri blandning av hackad frukt (till exempel persimon, päron, apelsin, banan etc.)
280 gram mörk choklad, helst 45%
2 dl socker
5 dl vatten
1 st chilifrukt, röd
Mixa, hacka eller riv chokladen fint. Häll vattnet i en kastrull, i med socker och rör om på medelstark värme tills sockret löst sig. Koka upp utan att röra i 2 minuter. Dela chilin, ta bort kärnorna, hacka fint och blanda med chokladen. Häll sockerlagen över chokladen. Mixa allt i ca 2 minuter, till smeten är slät. Det är lättast att ta lite i taget. Häll smeten i en behållare, låt kallna. Frys sedan smeten i 1 timme. Mixa sedan igen, frys nu i 2 timmar eller tills det har stelnat. Servera tillsammans med frukten i ett glas, frukten i botten. Njut!
Tips!
Det går lika bra med ljusare eller mörkare choklad. Och det är jättegott att ha i bär i fruktsalladen!