Sök recept i bloggen

måndag 3 januari 2011

Kycklinggryta med curry och äpple

Ett gammalt handskrivet recept i min låda, vet inte vart det kommer ifrån. Det är kul att tillaga, det luktar underbart och och det smakar ljuvligt!

Currykyckling 2 portioner

300 gram kyckling
1 liten gullök
1/2 msk margarin/mjölkfritt smör
1/2 äpple
1 tsk curry
2 krm salt
1/2 - 1 krm timjan
vitlökspulver efter smak
3/4 dl vatten
1/2 dl kaffegrädde
1 dl krossade tomate
r

Tvätta och dela kycklingen i tärningsbitar. Skala och hacka löken, fräs den i margarin i en kastrull. Skär äpplet i bitar och lägg ner det i grytan tillsammans med curry, salt, timjan och vitlökspulver. Häll på vattnet och låt såsen koka på svag värme i 2-4 minuter under lock. Lägg i kycklingdelarna och låt allt koka i 20 min på svag värme. Häll i grädde och tomaterna. Koka upp. Ät med ris.

Tips på tillbehör:
Bananskivor
Tunna purjolöksringar
Salta jordnötter
Mandarinklyftor
Paprikaringar