300 gram smör
1,5 dl kakao
(hackade nötter)
6 ägg
6 dl strösocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Glasyr
50 gram smör
3 msk vatten med 1 tsk snabbkaffepulver/ 3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Smält smöret och vispa ner kakao. Vispa ägg och socker, ha i sedan i bakpulver, chokladsmeten, vetemjöl (och hackade nötter). Häll ner allt i en smörad och bröad bakplåt. In i ugnen på 150'C i ca 35 minuter. När kakan har svalnat häller du över glasyren: smält smöret, vispa ner resten av ingredienserna och häll över kakan. När glasyren har stelnat skär du kakan i rutor. Garnera med en nöt eller nått annat om du vill. Klart!
Smör och kakao.
Blanda smetarna.
In i ugnen!
När kakan har svalnat och glasyren har stelnat skär du hela kakan i rutor.
Enjoy!