Sök recept i bloggen

lördag 20 augusti 2011

Baka bröd utan ugn/Bröd i stekpanna

Hej!
Vår ugn har pajat och jag har lovat att baka bröd till en kräftskiva idag, lite panik! Det finns alltid en lösning, detta är dagens lösning. TIPS! Detta är även ett trevligt frukostbröd. Gör en halv eller en tredjedels sats, låt degen jäsa medan du duschar och gör dig i ordning, sedan är det bara att steka! Vips, färskt bröd till frukost!

För ca 12/14 portionsbröd
5 dl ljummet vatten
1 pkt brödjäst
1 tsk salt
2 msk olja
10 dl mjöl, jag blandade Saltå dinkelmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl

Smula ner jästen i vatten. Blanda, i med olja och salt. Ner med mjölet och fixa en fin deg. Låt sen degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter. Jag brukar låta jästen jäsa i badrummet, där är det alltid fuktigt och mysigt, precis som degen vill ha.
Knåda degen och dela den i 12/14 bitar. Platta ut till en runt kaka, nagga med en gaffel eller kavla med en kavel med taggar. Stek på medelvärme någon minut på varje sida. Linda sedan in bröden i en kökshandduk. Klart!

Dags att låta jäsa!

Färdigjäst!

En efter en blir de klara!

Stek på meddelvärme, börja med den naggade sidan neråt.