Sök recept i bloggen

onsdag 2 mars 2011

Pannacotta med passionsfrukt





Pannacotta är jättelätt att göra, alla kan göra det och det är en superbra efterrättslösning om man inte vet vad man ska bjuda på!

Ett recept för ca 4 portioner

Grundrecept:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde (då grädde och mjölk ska koka försvinner det mesta av laktosen)
2 dl mjölk
5 msk strösocker
1/2 vaniljstång

4 passionsfrukter

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och mjölk, ha ner vaniljfröna. Få ut dem genom att skära ett snitt i vaniljstången på längden, pilla ner vaniljfröna i mjölken. Du kan ha ner hela stången också när du kokar upp mjölken. Vispa ner gelatinbladen i mjölken, glöm inte att ta ut vaniljstången. Häll ner smeten i fyra små portionsformar. In i kylskåpet i minst 2 timmar. När den har stelnat och är redo att serveras lägger du innehållet i en passionsfrukt över varje portion. Finfint! Mums mums mums mums mums!