Pannacotta är jättelätt att göra, alla kan göra det och det är en superbra efterrättslösning om man inte vet vad man ska bjuda på!
Ett recept för ca 4 portioner
Grundrecept:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde (då grädde och mjölk ska koka försvinner det mesta av laktosen)
2 dl mjölk
5 msk strösocker
1/2 vaniljstång
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde (då grädde och mjölk ska koka försvinner det mesta av laktosen)
2 dl mjölk
5 msk strösocker
1/2 vaniljstång
4 passionsfrukter
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och mjölk, ha ner vaniljfröna. Få ut dem genom att skära ett snitt i vaniljstången på längden, pilla ner vaniljfröna i mjölken. Du kan ha ner hela stången också när du kokar upp mjölken. Vispa ner gelatinbladen i mjölken, glöm inte att ta ut vaniljstången. Häll ner smeten i fyra små portionsformar. In i kylskåpet i minst 2 timmar. När den har stelnat och är redo att serveras lägger du innehållet i en passionsfrukt över varje portion. Finfint! Mums mums mums mums mums!
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde, socker och mjölk, ha ner vaniljfröna. Få ut dem genom att skära ett snitt i vaniljstången på längden, pilla ner vaniljfröna i mjölken. Du kan ha ner hela stången också när du kokar upp mjölken. Vispa ner gelatinbladen i mjölken, glöm inte att ta ut vaniljstången. Häll ner smeten i fyra små portionsformar. In i kylskåpet i minst 2 timmar. När den har stelnat och är redo att serveras lägger du innehållet i en passionsfrukt över varje portion. Finfint! Mums mums mums mums mums!