Sök recept i bloggen

onsdag 2 mars 2011

Blomkålsmos

Fina blomkåls!

Redo att överkokas! Självklart glömde jag ta en bild på det färdiga moset. Men det finns en bild här - Helstekt oxfilé i ugn på hela rätten!

En bekant bjöd på detta en gång och det var en helt ny värld för mig. Blomkålsmos istället för potatismos, helt genialt och mycket, mycket godare! Och nyttigare.

Till ca 4 personer
2 blomkålshuvuden
ca 1/4 dl grädde, om du vill- mängden beror på vilken konsistens du vill ha
eller lite olivolja
salt
andra kryddor om man vill

Koka blomkålen, överkoka den. Mixa den sedan,om du vill, med lite grädde/olivolja tills den får den konsistensen du vill ha. Om man vill kan man mixa i lite basilikablad eller persilja så ser det lite trevligare ut. Pressad vitlök är också gott att ha i. Anyway, det går snabbt att laga och är väldigt trevligt till kött eller fisk! Mums!