Denna soppa liknar mer en puré, allt beroende på hur mycket vätska och rotfrukter du har i. Sedan har jag även mixat den, men det går ju lika bra att låta bli!
en mellanstor sötpotatis
en liten kålrot
en liten kålrot
ca 6 mjuka tomater
en stor gullök
tre vitlöksklyftor
1/2 dl röda linser, okokta
3 dl vatten
2 msk olivolja
3 dl grädde
en burk borlottibönor
en kruka basilika
salt, peppar och stark paprikakrydda
salt, peppar och stark paprikakrydda
Jag kokade några ingredienser var för sig. Skär alla grönsaker i mindre bitar och koka upp tills de är klara.
I en kastrull: sötpotatis och kålrot, salt.
I en kastrull: sötpotatis och kålrot, salt.
I en annan: röda linser med 3 dl vatten.
Den sista: tomat, gullök, vitlök, olivolja och till sist, när allt har blivit en tomatsoppa, hade jag i grädde och lite basilika. Peppar, salt och paprikakrydda.
Den sista: tomat, gullök, vitlök, olivolja och till sist, när allt har blivit en tomatsoppa, hade jag i grädde och lite basilika. Peppar, salt och paprikakrydda.
Sedan mixar du allt med borlottibönor och basilika. Jag fick ihop till 6 matlådor, så det blir ganska mycket.