Sök recept i bloggen

torsdag 25 augusti 2011

Grundrecept bröd/Bröd utan jäst



Hejsan!
Det är så fantastiskt underbart att kunna baka bröd utan jäst, jag är helt såld! Efter förra inlägget, bröd i stekpanna, vill jag baka bröd varje dag känns det som. I detta recept är jäst ersatt med bikarbonat vilket gör att degen inte behöver jäsa. Så smidigt!

För två limpor har jag använt
8 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
9 dl filmjölk
1 dl brödsirap


Sedan har jag smaksatt brödet med
grovhackade valnötter
lite rårörda lingon


Blanda alla torra ingredienserna ordentligt, sedan har du i filmjölk och sirap. Degen ska vara kladdig, det är bara bra. Nu kan du ha i din smaksättning! Garnera brödet med flingsalt, solrosfrön, sesamfrön eller något annat gott. In i ugnen på 175'C i ca 50-60 minuter.