Sök recept i bloggen

onsdag 22 februari 2012

Bön- och grönsakslasagne


Detta är så mumsigt!!

Du behöver:
2 auberginer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 liten påse färsk babyspenat
1/2 pkt blandade bönor(färska)
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 pkt matlagningssoja
lasagneplattor (utan ägg)
olivolja
valfria kryddor, jag har använt stark paprikakrydda, svart peppar och koriander

Börja med att skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på hushållspapper och salta. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills de har fått en lätt gul ton. I med tomatpuré, krossade tomater, bönor, buljongtärning och kryddor. Låt det puttra i ca 5 minuter. Varva aubergine, tomatsås, spenat och lasagneplattor (ha även tomatsås överst) i din form. Häll över matlagningssoja. In i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 225'C. Smaklig måltid!