Sök recept i bloggen

fredag 9 september 2011

Enkelt lantbröd


Tjoho!
Nu blir det bröd igen :)

8 1/2 dl vetemjöl
8 1/2 dl annat mjöl, jag blandade rågmjöl och dinkelmjöl, fullkorn
1 paket jäst
1 msk salt
1/2 dl olivolja
5 1/2 dl ljummet vatten

Smula sönder jästen och blanda ner lite av vattnet. Ha i resten av vattnet och sedan salt, olivolja och mjöl. Knåda till en fast det och låt jäsa i ca 1 timme under duk. Dela degen i två och forma varje del avlång, knåda inte! Här kan du, om du vill, garnera med något. Idag har jag lagt på färsk rosmarin och flingsalt. Lägg degen på en plåt, låt jäsa under duk i ca 30 minuter. In längst ner i ugnen på 250'C i ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt sedan brödet vila i ugnen i ca 15 minuter till.




Färdigjäst. Tjock och fin!


Nu in i ugnen.