Sök recept i bloggen

tisdag 14 juni 2011

Helstekt fläskkotlett med vitlök och ägg

Ikväll provade jag på något nytt som jag aldrig har gjort förr. Min idé var att tillaga ägg ovanpå köttet, men de gled ju av så klart. Man måste prova. Det var gott i alla fall!

Helstekt fläskkotlett med vitlök och ägg.
För 4-5 personer

1-1,5 kg hel fläskkotlett utan ben
6-8 vitlöksklyftor med skal
3-4 ägg
salt och peppar

Putsa köttet, alltså skär bort synliga senor och fett. Lägg i en långpanna med olivolja. Salta och peppra. Tryck till vitlöken och sprid ut dem i långpannan. In i ugnen på 250'C i ca 45-60 minuter,det beror på din köttbit. När köttet ser ut att vara klart kläcker du äggen på köttet och steker i ugnen tills äggen är så som du vill ha dem. Servera med ris blandat med fetaost.

In i ugnen!

Okej, det kanske inte ser så smarrigt ut. Men operfekt är charmigt och det var faktiskt gott!