Sök recept i bloggen

onsdag 8 juni 2011

Dillstuvad potatis


Hejsan,
Nu blir det ett bildrikt inlägg!

Potatis tycker jag är lite tråkigt därför är det roligt att göra annat än bara koka den. Dillstuva är superlätt och gott till det mesta! Ikväll äter jag det med köpt isterband.

För 7 personer

ekologisk potatis
4 msk vetemjöl
4 msk smör/margarin (ca 60 gram)
7-8 dl mjölk
två krukor ekologisk dill
salt, vitpeppar, svartpeppar


Koka potatisen i ca 25-35 minuter (det beror på hur stora potatisar du har), dela dem sedan i mindre bitar. Stuvningen: Smält fettet, rör i mjölet och mjölken. Koka i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Nu kan du blanda ner dillen och potatisen. Klart!

Smör och vetemjöl.

Färsk dill luktar gott!

Grovhacka dillen.

I med mjölk.

Skär den kokta potatisen i bitar.

Blanda potatisen med hälften av dillen.

I med stuvningen och resten av dillen.

Klart!

Serveringsförslag.