Sök recept i bloggen

fredag 11 mars 2011

Odla alfalfagroddar själv!

Bruka du köpa alfalfagroddar för att ha på smörgåsen eller i salladen? Gör inte det!

Köp fröna och odla dem själv, det tar 3-4 dagar innan de är klara och det är mycket billigare. Odla i en speciell fröburk eller i en vanlig stor glasburk. Det är superenkelt! Plus att egenodlat alltid är godast.


Ca 1/3 dl frön. Börja med att skölj dem ett par gånger. Använd en tunn kökshandduk, av linne om du har. Men ta en som du inte är så rädd om.

Låt vattnet rinna av. Håll alltid glasburken upp och ner så att allt vatten rinner ut. Upprepa ca 2 gånger om dagen.

Groddarna efter två dagar, de börjar få en liten svans. Fortsätt hälla i lite vatten och placera burken upp och ner.


Groddarna dag tre.

Dag fyra är mina groddar klara. Observera att detta för några dagar sedan endast bestod av 1/3 dl frön. Det ger mycket groddar!

Förvara groddarna upp och ner i kylskåpet. De håller sig fräscha ca 4 dagar.

Tänk på att använda en handduk som du inte är så rädd om då groddarna färgar av sig.

Serveringsförslag!